Belépés

Lépj be
---

A neved (vagy a nicked):

A jelszó a nevedhez (nickedhez) rendelve:


 Tagok száma 11 tag


Tag online

(senki)
Írások

Dokumentumok

Konferencia 2009

Konferencia 2010

Sajtóösszeállítás

Számláló

   látogató

   jelenlegi látogató

Webmester - Infó
Reklám
Linux pólót a PingvinBoltból!
Magunkról

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Informatika csoport
1184 Budapest Üllői út 400.
06-(1) 296-1476
szivlogo_kicsi.png

Hírek - LINUXLINUX

München – a LiMux helyett visszatér a Windows?  -  Írta: eGov

München – a LiMux helyett visszatér a Windows?
„Úgy tűnik, hogy Münchenben a számítógépekre Linux helyett ismét a Microsoft operációs rendszere kerülhet. München városi tanácsa 2004-ben döntött úgy, hogy búcsút int a Microsoft termékeinek és a világ első nagyvárosaként a Linuxra vált át. Az átállás 2006-ban kezdődött. Peter Hofmann, a LiMux projekt vezetője tavaly azt nyilatkozta, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy a közigazgatásban később visszaállnak más rendszerekre, ami a folyamatos politikai támogatásnak is köszönhető. Nos, úgy tűnik, hogy pont ez utóbbi szűnt most meg.

Josef Schmid, München polgármester-helyettese azt mondta, hogy megvizsgálják a projektből való kilépést és a Microsofthoz való visszatérést. Schmid azzal indokolta a döntést, hogy az elmúlt években számos panasz érkezett a felhasználóktól, akik elégedetlenek voltak a LiMux kezelésével. Hozzátette: mindegy, hogy melyik részleget keresi fel, mindenütt azt hallja, hogy az emberek szenvednek a rendszertől és ezen mielőbb változtatni kell. A város megbíz egy független szakértői csoportot a helyzet felmérésével. Amennyiben a szakértők azt fogják javasolni, hogy München térjen vissza a Microsofthoz, akkor nem zárható ki, hogy ez be is következik.

Schmid szerint a korábbi döntés politikai és nem szakmai jellegű volt. Nekik akkor az volt a benyomásuk, hogy a kérdés arról szólt, hogy behatárolják egy monopolhelyzetben lévő cég lehetőségeit. Ők már akkor tudták, hogy a törekvést nem koronázza majd siker, hiszen egyetlen közösség nem tudja megváltoztatni az egész világot. Amennyiben az egész világ egy szabvány szoftverrel dolgozik, akkor fontos, hogy München is ezt a rendszert használja. Christine Strobl, München polgármester-helyettese nyolc hónappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy az átállás sikeresen lezárult és a rendszer használata a közigazgatásban dolgozóknak napi rutinná vált. Jelenleg a müncheni közigazgatásban 15 000 számítógépen használják a LiMux disztribúciót, ez az összes konfiguráció 80 százaléka.

A Microsoft egyik szóvivője közölte, hogy ők "jó vesztesekként" tudomásul vették a korábbi döntést és elfogadták, hogy München elutasítja a Windows operációs rendszert, de továbbra is nyitottak az egyeztetésekre. ” Forrás:
München - a LiMux helyett visszatér a Windows? ; SG.hu; 2014. augusztus 19.
Szerkesztői ( eGov Hírlevél,) megjegyzés: Új vezetése van a városnak, ez magyarázza a fejleményeket. Az ellentét nem pártpolitikai, mivel a város informatikai osztályának vezetője (aki a Linux használata mellett van) ugyanahhoz a párthoz tartozik, mint a polgármester helyettese (CSU). Mindenesetre a francia csendőrség, a Nemzetgyűlés, számos spanyol tartomány gépeinek ezrei probléma nélkül működnek Linux alatt.
eGov Hírlevél,
Közzétéve: 2014/09/01 @ 14:27  
Összes bejegyzés  Előnézet  Lap nyomtatása 


HozzászólásokMég senki sem kommentálta.
Legyél az első!

Rovatok

LINUX

LibreOffice

OpenOffice

Szabad szoftverekArchívum

2020-09 2020 Október 2020-11
H K Sz Cs P Sz V
   01020304
05060708091011
1213141516 17 18
19202122232425
262728293031 

Utolsó bejegyzés

legfrissebb hozzászólások

Új honlap

 A KIM E-közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkárságán belül jött létre az E-közigazgatási Szabad Szoftver Kompetencia Központ 2012 végén, EU-s támogatással.

http://szabadszoftver.kormany.hu/

© Skin - Création VracInfo  W3C CSS  Skin adaptation v4.6 - charli77 Skins
^ Lap tetejére ^